Kanada’da Kamu Çalışanları için Fitness Takip Cihazlarının Kullanımı Değerlendiriliyor

13 Mart 2019

Kanada Başbakanlık Ofisi’nin bünyesinde yer alan ve iş gücünü dinamik hale getirme stratejileri üzerine araştırmalar yürüten ‘Etki ve İnovasyon Birimi’ adlı araştırma grubu, sağlık sigortası masraflarını kısmak amacıyla, kamu çalışanlarına elektronik fitness takip cihazları verilip verilmemesi hakkında bir araştırma yürütüyor. Söz konusu araştırmaya göre, akıllı saatler gibi taşınabilir fitness takip cihazları, fitness farkındalığı olan çalışanlara, indirimler ya da Aeroplan benzeri programlar kanalıyla seyahat mili gibi çeşitli ödüller de kazandırabilir. Fitness takip cihazlarının kullanımının kamuda kullanılması durumunda, isteğe bağlı olması öngörülüyor ancak gelecekte, sigorta şirketlerinin primlerini yükseltmemek için, sigortalılara bu cihazların kullanımını zorunlu kılması gibi bir ihtimal de söz konusu olabilir.

Söz konusu araştırmaya göre, interaktif sigorta poliçeleri, Sun Life Financial tarafından yürütülen 600,000 üyeli Kamu Hizmetleri Sağlık Hizmetleri Planı’ndaki masrafları kısma imkânı verebilir. Söz konusu araştırmada, bu cihazların kullanımının yaratacağı dezavantajlara değinilmese de bu cihazlardan elde edilecek verilerin kötüye kullanımı, gizliliğin ihlali gibi konularda çeşitli kaygılar var. Kanada polisi ve Kanada ordusu gibi kurumlar güvenlik gerekçesiyle bu cihazların kullanımını yasakladılar. Ayrıca, fiziksel engelli kişilerin de bu cihazlardan tam olarak fayda sağlaması söz konusu değil. Sonuç itibariyle, Kanada Başbakanlık Ofisi sözcüsünün ifade ettiği gibi, ilk safhasını tamamlamış olan bu araştırmaya ek başka araştırmalar yapılmış değil.

Kaynak: https://www.cbc.ca/news/politics/fitbit-trackers-fitness-wearable-premiums-health-insurance-rewards-points-1.5046724