Kanada’da Yumurta Kalite Sınıflaması Hakkında Bilgiler

19 Kasım 2019

Kanada Gıda Denetleme Kurumu’nun web sitesinde Kanada’da yumurta kalite sınıflaması konusunda ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Yumurta kalite sınıflaması, tüketicileri gıda güvenliğiyle ilgili ortaya çıkabilecek risklere karşı korumak amacıyla yapılırken, kalite sınıflamasında, yumurtanın iç kalitesi, ağırlığı, temizliği, kabuk yapısı gibi faktörler dikkate alınmaktadır. Yumurta kalite sınıflaması ve kalite derecesi uygulaması, Kanadalılar İçin Güvenli Gıda Yönetmelikleri uyarınca yalnızca müfettişler ve ruhsatlı işletmeler tarafından yapılabilmektedir. Ruhsatlı işletmeler tarafından ‘Canada A’ olarak derecelendirilen yumurtaların temiz ve çatlaksız olmaları, ayrıca gıda güvenliği sorunlarına neden olabilecek hiçbir defo barındırmamaları gerekmektedir. Kanada Gıda Denetleme Kurumu’nun sayfasında ruhsatlı bir işletmede yumurta kalite sınıflaması süreçleriyle (almak, yıkamak, ışığa tutmak, tartmak, paketlemek, depolamak) ilgili ayrıntılı bilgiler de yer almaktadır. 

https://inspection.gc.ca/food/information-for-consumers/fact-sheets-and-infographics/products-and-risks/dairy-eggs-and-honey/egg-grading/eng/1332271593213/1332271655324 - Ottava Ticaret Müşavirliği