Kanada’dan Japonya ve Güney Kore’ye Kesimlik Canlı At İhracatı Eleştiriliyor

10 Temmuz 2019

Kanada Devlet Televizyonu CBC’nin web sitesinde yer alan bir habere göre, Kanada Federal Hükümeti, uzun mesafeli hayvan sevkiyatının insanlık dışı ve güvensiz olduğunu savunan The Canadian Horse Defence Coalition (CHDC) adlı hayvan refahı savunucusu bir grubun açtığı ve Kanada’dan Japonya ile Güney Kore’ye tüketim amaçlı, kesim için canlı hayvan ihracatının sonlandırılmasını talep eden davanın düşmesini  sağlamaya çalışırken, Kanada Gıda Denetim Kurumu (CFIA) Japonya’ya insani tüketim amaçlı, kesim için canlı hayvan nakliyesinin yasalara uygun ve güvenli olduğunu savundu.

The Canadian Horse Defence Coalition adlı grup, Kanada Gıda Denetim Kurumu’nun Şubat 2020’de yürürlüğe girmesini kararlaştırdığı yeni yönetmeliğin atların nakliyesini daha esnek ve güvensiz hale getireceğini savunurken, Kanada Gıda Denetim Kurumu (CFIA) yeni yönetmeliğin daha açık, bilimsel ve hayvanların ihtiyaçlarına daha uygun olduğunu ifade ediyor. Geçen sene, Kanada’dan Japonya’ya 26,5 milyon Dolar değerinde 3.871 at sevk edildi. İhracat sayısı bir önceki yıla kıyasla düşüş kaydetse ihracat değeri kayda değer bir şekilde daha yüksekti. Ayrıca, Kanada Japonya’ya yılda 29  milyon Dolar tutarında, Fransa ve İsviçre gibi AB ülkelerine de milyonlarca Dolarlık, taze, soğutulmuş ve dondurulmuş at eti sevk ediyor. At eti tüketimi Kuzey Amerika’nın birçok kesiminde hala tabu olarak algılansa da, Kanada’daki bazı market ve restoranlarda at eti satılıyor.   

Kaynak: https://www.cbc.ca/news/politics/horse-transportation-cfia-slaughter-japan-1.5201246 - Ottava Ticaret Müşavirliği