Kanada’nın Tavuk Üretimi %4,7 Arttı
15 Şubat 2019Kanada İstatistik Kurumu’nun 7 Şubat 2019 tarihli raporuna göre, Kanada’da 2018’de tavuk eti üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 4,7’lik artışla 1.3 milyon ton olarak gerçekleşti. Kanada’da üretilen tavuğun yarısından fazlası Ontario (426 062 ton) ve Quebec (333 131 ton) eyaletlerinde üretildi.
Kanada’da 2017 ve 2018 Yıllarında Tavuk Eti Üretimi Bölgesel Dağılımı
2017 | 2018 | |
Atlantik Bölgesi | 92 748 | 97 490 |
Quebec | 324 480 | 333 131 |
Ontario | 402 189 | 426 062 |
Manitoba | 51 699 | 53 211 |
Saskatchewan | 46 254 | 47 580 |
Alberta | 115 877 | 119 998 |
British Columbia | 171 770 | 184 359 |
Kaynak: https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/190207/cg-f001-eng.htm