Kanada’nın Tavuk Üretimi %4,7 Arttı

15 Şubat 2019

Kanada İstatistik Kurumu’nun 7 Şubat 2019 tarihli raporuna göre, Kanada’da 2018’de tavuk eti üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 4,7’lik artışla 1.3 milyon ton olarak gerçekleşti. Kanada’da üretilen tavuğun yarısından fazlası Ontario (426 062 ton) ve Quebec (333 131 ton) eyaletlerinde üretildi.
 
Kanada’da 2017 ve 2018 Yıllarında Tavuk Eti Üretimi Bölgesel Dağılımı
 

  2017 2018
Atlantik Bölgesi 92 748 97 490
Quebec 324 480 333 131
Ontario 402 189 426 062
Manitoba 51 699 53 211
Saskatchewan 46 254 47 580
Alberta 115 877 119 998
British Columbia 171 770 184 359

 
Kaynak: https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/190207/cg-f001-eng.htm