Kruvaziyer ve Yolcu Gemilerinin Kanada Sularındaki Seyriyle İlgili Tedbirler Güncellendi

02 Haziran 2020

Kanada Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan 29 Mayıs 2020 tarihli açıklamada, Kanada Ulaştırma Bakanı Marc Garneau tarafından, kruvaziyer ve yolcu gemilerinin Kanada sularındaki seyriyle ilgili tedbirlerin güncellendiği belirtilmektedir. Açıklanan son tedbirler şöyledir:

  • 100’den fazla yolu taşıma kapasitesine sahip, gecelik konaklama sunan kruvaziyerlerin 31 Ekim 2020’ye kadar Kanada sularında faaliyet göstermeleri yasaktır.
  • 1 Temmuz 2020’den itibaren tüm diğer yolcu gemilerinin, faaliyetlerine başlama süresi ve süreciyle ilgili olarak, eyalet, bölge ve yerel sağlık makamlarınca belirtilen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Yukarı belirtilen tedbirlerin yanı sıra, 12’den fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip yolcu gemilerinin, Nunatsiavut, Nunavik ve Labrador Kıyısı dahil, Arktik kıyı sularına girişine ilişkin yasak, 31 Ekim 2020’ye kadar devam edecektir. 1 Temmuz 2020’den itibaren, yolcu gemilerinin Northwest Territories, Nunavut ve Yukon’daki iç nehir ve göllerde faaliyet göstermelerine müsaade edilecektir.

Feribot, su taksisi gibi kullanımı zaruri deniz taşıtlarının, yolcu sayısını azaltma, güvenli olduğu hallerde yolcuları araçlarında tutma, temizlik ve hijyen önlemlerini artırma gibi Kovid-19 salgınının yayılma riskini azaltmaya yönelik tedbirleri uygulamaya devam etmeleri gerekmektedir.

Kaynak: https://www.canada.ca/en/transport-canada/news/2020/05/minister-garneau-announces-updated-measures-for-cruise-ships-and-passenger-vessels-in-canadian-waters-up-to-october-31-2020.html - Ottava Ticaret Müşavirliği