Abu Dhabi Liman İşletmeleri Karadağ’daki Bar Limanı ile ilgileniyor

01 Şubat 2019
Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, bugünkü Abu Dhabi Limanı temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantıda, Karadağ Hükümeti ile Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın, Karadağ'daki en büyük limanın potansiyelinin yeterince kullanılmadığına inandıklarını anlattı.
 
Sn. Nurkoviç, limanın halihazırda sahip olduğu ve yatırım sonrasında sahip olacağı potansiyeller yoluyla limanın uluslararası pazarda konumlandırılması için güvenilir bir ortağa ihtiyacı olduğunu belirtti.
 
Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında, Abu Dhabi Limanı temsilcileri ve mühendislerinin ziyareti, Bar Limanı'nın mevcut kapasitelerini, altyapılarını ve donanımlarını değerlendirmek için mükemmel bir fırsat olduğu ifade edildi.
 
Abu Dhabi Limanı temsilcileri, önceki yıllarda Bar Limanının kapasitelerini incelediklerinden dolayı, söz konusu ziyaretin, daha önce yapılan müzakerelerin devamı olduğunu ifade ettiler.
 
Basın açıklamasında, " Abu Dhabi temsilcilerinin, Bar Limanı’nın mevcut ve potansiyel ekonomik başarısı göz önüne alındığında, hem Bar Limanı hem de temsil ettikleri firmanın yanı sıra tüm Karadağ’ın menfatı adına somut işbirliğinin kurulmasını önderdikleri” belirtildi.
 
Yapılan toplantıda, potansiyel işbirliği modelleri ve Karadağ'daki en büyük limana yönelik kalkınma planları ele alındı.
 
Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği