Karadağ- Ekonominin rekabet edebilirliğinin arttırılması, AB üyeliğinin hızlandırılması için bir önkoşuldur

23 Ocak 2019
Yatırımlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi ve AB Fonlarının Yönetimi Müdürlüğü Genel Müdürü Radosav Babiç, "Güney Doğu Avrupa’nın Rekabet Edebilirliği 2018 " isimli konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, ekonomik gelişme ve ekonominin rekabet edebilirliğinin iyileştirilmesinin, Avrupa Birliği’ne ve Güneydoğu Avrupa’nın tüm ekonomilerine katılma sürecinin hızlandırılması için bir önkoşul olduğunu anlattı.

Karadağ Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) yayının ana hedeflerinin, bölge ülkelerinin daha iyi entegrasyonu ve rekabet edebilirliklerinin küresel düzeyde artırılmasıdır.
Sn. Babiç, Bölgemizdeki her ekonominin, kendi kapasiteleri ve bölgesel destek mekanizmaları dahilinde, OECD tarafından önerilen önlemlerin başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlamak için her türlü çabayı göstereceğine inandığını vurguladı.

Karadağ Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamasında, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) yayınının, Karadağ ve bölgenin bir yatırım merkezi olarak konumlandırılması ve uluslararası kuruluşların kredi notları açısından son derece önemli olduğu belirtildi.

Söz konusu Konferansa Avrupa Komisyonu temsilcileri, OECD ve diğer ortak kuruluşların yanı sıra akademi, iş dünyası ve sivil toplum temsilcileri katılmıştır.

Kaynak : CDM ( https://www.cdm.me/ekonomija/babic-poboljsanje-konkurentnosti-privrede-preduslov-za-ubrzani-ulazak-u-eu/ )
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği