Karadağ Havalimanları için kısa listeye giren Lüksemburg şirketi mali sıkıntı yaşiyor

11 Mart 2020

Latin Amerika'da faaliyet gösteren '' Corporacion America Airports '' şirketi,  borsada çöküş yaşadığı ve daha kötü mali tablolara sahip olduğu belirtilmiştir.

Dün hisse senetlerinin borsa değerinin yüzde 15 oranında düşüş kaydedilmiştir.

Karadağ Havalimanlarının kiralanmasına yönelik nitelikli teklif sahiplerinin sayısı, yeni bir Hükümet çağrısının duyurulmasından önce bile iki kata düşme ihtimali söz konusu olup;
Fransız ‘’Airports de Paris’’ (ADP) şirketi, Hindistanlı ‘’GMR Airports’’ şirketinin 49 % hissesine sahip olduktan sonra Hindistanlı ‘’GMR Airports’’ şirketi süreçten çekilmiştir.

Diğer taraftan, Lüksemburg '' Corporacion America Airports '' ise mali sıkıntı yaşamaktadır.

Söz konusu veriler, New York Menkul Borsası'ndan alınan resmi verilerdir.

Karadağ Hükümeti komisyonu 15 Ocak 2020 tarihinde ön yeterlilik başvuru süresinin ardından dört şirketi seçmiştir: Incheon International Airport Corporation - Güney Kore, GMR - Hindistan, Groupe ADP & TAV Holding, Fransa - Türkiye, Corporacion America Airports - Lüksemburg.

Lüksemburg ‘’ Corporacion America Airports’’ şirketi, çoğunlukla Latin Amerika'da - yedi ülkede toplam 52 havaalanları işletmekte olup, Avrupa'da ise sadece Floransa, Pisa ve Eriva havaalanları onların sahipliğinde bulunmaktadır.

‘’ Corporacion America Airports’’ şirketinin işlettiği havaalanları yılda 83,5 milyondan fazla yolcuya sahiptir.

‘’ Corporacion America Airports’’ şirketi New York Borsasında işlem görmekte ve borsanın raporlarına göre mali sıkıntı yaşamaktadır.

Söz konusu şirket geçen hafta, Güney Amerika ülkesinin en büyük havaalanlarından biri olan Natal Havalimanı'ndan vazgeçtiğini, finansal nedenlerden dolayı artık mevcut imtiyaz koşulları altında işletemeyeceğini belirtti.

Kaynak: https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/kompanija-iz-luksemburga-u-problemima-pred-drugi-krug-za-aerodrome

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği