Karadağ Havalimanları ihalesine AB’li dev firmalardan katılım olmadı

27 Kasım 2019

Karadağ Havalimanları kiralanmasına yönelik teklifler, dört şirket ve Türkiye, Güney Kore, Hindistan, İrlanda, Latin Amerika, Fransa, Danimarka ve Lüksemburg'dan üç konsorsiyum tarafından sunuldu.
 
Bunlar Güney Kore'den “Incheon International Airport Corporation”, Hindistan'dan GMR Şirketi, Türkiye’den Limak Holding ve Lüksemburg’dan “Corporacion America Airports”  ile üç konsorsyom:
Türkiye ve Danimarka Konsorsiyumu “Cengiz & Copenhagen Airports”, Türkiye ve Fransa Konsorsyomu “Groupe ADP Consorcium - TAV” ve İrlanda, Fransa ve Lüksemburg Konsorsyomu  “DAA International - Bouygues Batiment International - Marguerite - TIIC”.
 
Karadağ Ulaştırma Bakanlığı, tüm tekliflerin zamanında verildiğini açıkladı. Tekliflerin açılışına tüm teklif sahiplerinin temsilcileri katılmış olup, komisyona Karadağ Ulaştırma Bakanı Osman Nurkoviç başkanlık etti.
 
Komisyonun, tekliflerini geliştirebilecekleri bir sonraki tura geçeceği şirketleri seçmek için 30 günlük bir süresi var. Her iki Karadağ havalimanının yeni bir patronunun seçilmesinin önümüzdeki yılın yaz aylarında tamamlanması beklenmektedir.
 
Kaynak: Karadağ Günlük Gazete “Vijesti” https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomija/nema-giganata-iz-eu-za-aerodrome
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği