Karadağ Havalimanlarına dünyanın her yerinden yatırımcı ilgi gösteriyor

01 Kasım 2019

Dün Podgorica'da düzenlenen Karadağ Havaalanları İmtiyaz Ön Teklifi konferansına Avrupa, Amerika ve Asya'dan 33 şirketin 80'den fazla temsilcisi katıldı.

Başbakan Yardımcısı Milutin Simović, konferansı İhale komisyonu başkanı adına açtı ve havaalanlarına büyük ilgi duyulduğunu belirtti. French Bouyuges construction and Airports de Paris, Türkiye'den TAV Holding ve Limak Grubu, Irish Daa international, Korean International Airport gibi ünlü firmaların ilgisi, Karadağ'da cazip ve istikrarlı bir yatırım ortamının sağlandığına dair bir işaret olduğunu ifade etti.

Simoviç, “Karadağ'ın daha hızlı bir şekilde ekonomik gelişmesine olan ihtiyaç, genel altyapının geliştirilmesini gerektiriyor. Bu alandaki mutlak önceliğimiz havalimanlarımızın gelişimidir ”dedi.

Hükümetin her iki havaalanının altyapısını geliştirecek, güvenli ve kaliteli işler sağlayacak ve hava taşımacılığını iyileştirecek, yeni bölgesel, Avrupa içerisinde ve diğer bölgelerle yeni yollar açacak bir firma ile çalışmak için istekli olduğunu belirtti.

Simović “Aday ülke olarak, 32 açık müzakere faslı ile, kurallara ve AB standartlarına uyum sağlamanın öneminin farkındayız. Tüm süreci en iyi Avrupa uygulamalarına uygun olarak gerçekleştirmeye, adil ve şeffaf ihale prosedürü sunmaya, yüksek doğruluk ve etik değerlere sahip olmaya hazırız. Sonuç olarak - Karadağ yüksek kaliteli, güvenilir ve güvenli bir yatırım hedefidir ”, diye belirtti .

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurković ise, turist sayısındaki beklenen artışı vurgulayarak, Hükümetin başta kış turizmi olamk üzere turizmin geliştirilmesine yaptığı önemli yatırımlara değinmiş ve özellikle hava taşımacılığındaki modern ulaştırma altyapısına işaret etti. 

Nurković “Bugün burada ihaleye yoğunlukla ilgi gösteren şirketleri görmekten çok mutluyum. Yüksek kaliteli sonuçlar bekliyorum ”, dedi .

Kaynak: CdM- https://www.cdm.me/english/investors-from-all-around-the-world-show-interest-in-the-airports/

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği