Karadağ Hükümeti, "Atık Su Toplama ve Arıtma" projesi ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1325 sayılı Kararını kabul etti

01 Şubat 2019

Total Montenegro News'in haberine göre;

Karadağ Hükümeti, en son kabine toplantısında, Podgoritsa'daki "Atık Su Toplama ve Arıtma" projesinin uygulanmasına ihtiyaç duyulan kredi ve hibe fonlarının transferine ilişkin anlaşmanın dokümanları kabul etmiştir.

Söz konusu proje, 22 Eylül 2017 tarihinde Alman Kalkınma Bankası (KfW) ve Karadağ Hükümeti tarafından 35 milyon Avro tutarında imzalanan bir kredi düzenlemesinden finanse edilmektedir.

Bu vesileyle Karadağ Hükümeti tarafından, KfW Banka düzenlemesiyle sağlanan kredi fonları için Başkent Podgoritsa’ya onay verilmiş olup Podgoritsa’daki "Atık Su Toplama ve Arıtma" projesinin ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin kredi ve hibe fonlarının anlaşmasını da kabul etmiştir.

Başkent Podgoritsa tarafından 35 milyon Avro tutarında kredi düzenlenmesi fonunun transfer edileceği,  26 milyon Avro’luk kısmı geri ödeme yükümlülüğü olmadan devredileceği, kalan 8,05 milyon Avro’luk ise Karadağ Devletine geri ödeneceği öngörülmüştür.

Projenin toplam değeri 50,35 milyon Avro civarında olup, Batı Balkanlar için Yatırım Çerçevesi tarafından sağlanan 10,15 milyon Avro’luk bir hibe, KfW Bank'tan 35 milyon Avro'luk bir kredi ve Başkent Podgoritsa’nın kaynakları yaklaşık 5,2 milyon Avro olmak üzere üç kaynaktan finanse edilecektir.

Karadağ Hükümeti, “Karadağ'da Kadınlar, Barış ve Güvenlik (2017-2018) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1325 sayılı Kararının Uygulanması için Eylem Planının Uygulanması Raporunu kabul etmiştir.

Karadağ Hükümeti ayrıca, Mart 2019 yılında Tuzi Belediye Meclisi’nde gerçekleşecek olan seçimlerden dolayı harcamaların karşılanmasına ilişkin dokümanlari kabul etmiştir.
 
 
Kaynak :Total Montenegro News (https://www.total-montenegro-news.com/politics/3192-government-montenegro-projects)
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği