Karadağ Hükümeti, Karadağ Ekonomik Reform Programını (2019-2021) kabul etmiştir

29 Ocak 2019

Karadağ Hükümeti, yapılan kabine toplantısında, Avrupa Birliği ile ekonomik diyalogdaki en önemli dokümanı olan Karadağ Ekonomik Reform Programını (2019-2021) kabul etmiştir.

 

Ekonomik büyümenin önündeki engellerin azaltılması, ortadan kaldırılması ve rekabet gücünün artırılması adına önemli yapısal reformların gündemini de içeren ‘Ekonomik Reform Programı’ ayrıca orta vadeli makroekonomik ve mali programlama için stratejik bir dokümandır.

 

Karadağ’ın program tarafından belirlenen stratejik kalkınma hedefi  "AB ortalamasında kalkınma farklıklarının azaltılmasına ve vatandaşların yaşam kalitelerinin artırılmasına katkıda bulunacak olan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir ekonomik büyüme"dir.

 

Söz konusu program, yıllık Bütçe Yasası ve Orta Vadeli Bütçe Taslağının yanı sıra Karadağ'ın stratejik kalkınma dokümanları ile de tamamen uyumludur.

 

Kabine toplantısında ayrıca, 52,4 milyon Avro değerinde  (2018 yılına göre %31 daha fazla) Tarım Bütçesi de kabul edilmiştir.

 

Karadağ Hükümeti, Avrupa ve uluslararası yasalarına uyulması adına, Ulusal Hava Taşımacılığı Kolaylaştırma Programını tadil etmiştir.

 

Gerçekleştirilen kabine toplantısında, "Podgoritsa'daki Atık Su Toplama ve Arıtma" projesinin uygulanmasına yönelik kredi transferi ve hibe fonu anlaşmasının sonuçlandırılmasına ilişkin doküman kabul edilmiştir.

 

Karadağ Hükümeti, “Karadağ'da Kadınlar, Barış ve Güvenlik (2017-2018) - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1325 sayılı Kararının Uygulanması için Eylem Planının Uygulanması Raporunu" kabul etmiştir.


 

 

Kaynak :  Total Montenegro News (https://www.total-montenegro-news.com/politics/3147-government-economic-reform)

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği