Karadağ Hükümeti kuzey bölgeye 1 milyar Euro'nun üzerinde yatırım yapıyor

29 Temmuz 2019

Başbakan Dusko Markoviç, görev süresinin başlangıcından bu yana 1 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapmış olan Karadağ Hükümetinin, daha sonra kalkınmanın önünü açacak olan Karadağ’ın kuzey bölgesinin en büyük yatırımcısı olduğunu belirtti.

İlk kez düzenlenen Bijelo Polje İş Forumu'nda konuşan Başbakan, “Bu yılın sonunda, kuzey bölgedeki yatırımlar 1 milyar Euro'yu aştı. Geçtiğimiz iki yıl içinde toplam 670.000 milyon yatırım yapıldı. Bu yıl 430 milyon Euro yatırım yapmayı planlıyoruz ”dedi.

Hükümetin Halkla İlişkiler Servisi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, kuzey bölgeye yatırım yapma gereği hakkında konuşmanın artık gerekli olmadığını, bunun açık olduğunu söyledi.

Karadağ ve yurtdışından yüzlerce girişimciyi bir araya getiren Foruma, Ticaret Odası Başkanı (PKCG) Vlastimir Golubovic ve Bijelo Polje  Belediye Başkanı Petar Smoloviç, Ekonomi Bakanı Dragica Sekulic katıldı.

Müşavirlik Notu: Karadağ'ın kuzey bölgesinde yer alan Sancak bölgesi şehirlerinden Bijelo Polje son yıllardaki gelişimi ile göze çarpmakta olup, teşviklerin daha yüksek ve maileytlerin daha düşük olduğu bahse konu bölgede Türk yatırımlarının da artmasında fayda bulunmaktadır. 

Kaynak: MINA- Karadağ Haber Ajansı 
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği