Karadağ Hükümeti yeni projelere yönelik 410.000 Avro fon ayırdı

10 Aralık 2019

Karadağ Hükümeti, Karadağ Bayındırlık İdaresi'nın kamu ihale prosedüründe en iyi teklif veren şirketleri ile sözleşme imzaladıktan sonra dört yeni projeye yaklaşık 410.000 Avro tahsis edecektir.
 
Karadağ Hükümetinin Halkla İlişkiler Servisi tarafından, otoparkın ikinci fazının yaklaşık 70.000 Avro değerinde olan yapımın Kolasin 1600 Kayak merkezi için sözleşme yapıldığı belirtildi.
 
İnşaatın başlamasından itibaren 20 gün içinde işleri tamamlaması beklenen Karadağlı ‘’ Crnagoraput ’’ isimli şirketi ile sözleşme imzalandı.
 
Basın açıklamasında, Kolasin 1450 ve Kolasin 1600 kayak merkezlerini birbirine bağlayan erişim yolunun yeniden yapılanması aynı lokasyonda bulunmakta olup Crnagoraput'un inşaatın başından itibaren 20 gün içinde yaklaşık 70.000 Avro değerindeki işlerin tamamlanması beklediği ifade edildi.
 
Ayrıca, Bijelo Polje Belediyesi'nde Bjelasica Dağı tarafında bulunan Jasikovac'tan Cmiljaca'nın yeni kayak merkezine giden yolun inşaatı ile ilgili yeni çalışmalar öngörülümektedir.
 
Yaklaşık 230.000 Avro değerinde ilave çalışmalar, Karadağlı “Toskovici” isimli  şirket tarafından 30 gün içerisinde gerçekleştirilecektir.
 
Karadağlı ‘’Hydrogis Sistemi’’ isimli şirket, Petnjica Belediyesinde Popce nehri yatağının ve kanalizasyon sisteminin düzenlenmesine yönelik proje için 40.000 Avro değerinde bir sözleşme imzalamıştır.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği