Karadağ: Kamu çağrısı başlatıldı

20 Haziran 2019

Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı ve Karadağ Ulusal Turizm Örgütü, turizm endüstrisinin geliştirilmesine yönelik 800.000 Avro değerinde bir kamu çağrısı başlattılar.
 
Söz konusu teşviklerin, Karadağ’daki turizm ürünlerinin geliştirilmesine, turizm gelirlerinin artılmasına, turizm mevsiminin uzatılmasına ve yerel halkı için iş yaratılmasına katkıda bulunacağı beklenmektedir .
 
Kamu çağrısına göre, vatandaşlar, iş ve spor organizasyonları, sivil toplum kuruluşları, yerel turizm kuruluşları önümüzdeki üç hafta boyunca altı farklı alanda başvuruda bulunabilecektir.
 
Etkinlik İzleme ve Geliştirme Müdürlüğü Genel Müdürü Nikola Raznatoviç, teşvik programının amaçlarından biri, turizm ürünlerinin kalitesinin iyileştirilmesi  ve potansiyel yeni pazarlardan turistlerin çekilmesidir.
 
Sayın Raznatovic’e göre, 2019 ve 2020 yıllarında teşvikler için ayrılan toplam fonu  550.000 Avro olup Karadağ Bakanlığı tarafından 350.000 Avro, Karadağ Ulusal Turizm Örgütü tarafından 200.000 Avro sağlanmıştır.
 
Söz konusu kamu çağrısı, yenilikçi turizm ürünlerinin geliştirilmesi, MICE turizminin gelişimi, yurtdışında düzenlenen uluslararası etkinliklerde tanıtımı, Karadağ ve yurtdışında geleneksel Karadağ mutfağı ile ürünlerinin tanıtımına yönelik kullanılabilmektedir.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği