Karadağ- Türkiye'den daha büyük yatırım bekleniyor

17 Aralık 2018

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, 2018 yılının ilk dokuz ay içinde Türkiye Karadağ'ın üçüncü en büyük yatırımcısı olduğunu belirterek, gelecek yılın turizm sektöründeki  daha büyük yatırımlar beklediğini anlattı.

 

"Geçtiğimiz yılın Türkiye, Karadağ'ın en büyük yabancı yatırımcıları listesinde dokuzuncu sırada yer alınmış olup, 2018 yılın ilk dokuz aydaki yapılan istatistiklere göre üçüncü sırada yer aldığını göstermektedir.’’

 

Sn. Galip, bu iyi siyasi ve diplomatik ilişkilerin somut bir sonucudur.

 

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkovic ile yaptığı toplantıda, görev süresi boyunca işbirliğinin çok iyi olduğunu belirtti.

 

Bakanlık tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, Sn. Galip, yeni gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi'nin Karadağ devlet kurumları ile iyi bir iletişim kuracağı beklentisini dile getirildi.

 

Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Osman Nurkoviç, Karadağ ile Türkiye arasında diplomatik ve dostane ilişkiler geliştirme çabalarından dolayı Sn. Galip'e  teşekkürlerini sundu.

 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği