Karadağ: Yeni IPARD birincil üretim çağrısı başlatılacak

31 Aralık 2019

Karadağ Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlığı, IPARD Programı çerçevesinde birincil üretime destek sunan halka açık bir çağrı 18 Şubat 2020 tarihinde başlatacak.

 

Basın bülteninde, "Bakanlık tarafından zamanında yapılan duyuru, tarım üreticilerinin kamu çağrısına mümkün olduğunca çok sayıda başvuru sunmalarına ve zamanında iyi hazırlamalarına olanak sağladığı" ifade edilerek söz konusu çağrı kapsamındaki hibelerin, yatırımın iyileştirilmesine yapılan yatırımın %60 ila 70'i arasında olacağı da eklendi.


Bakanlık, bir önceki IPARD çağrısından elde edilen deneyimlerin, hem ilk başvuru sahiplerinin hem de ilk çağrıda tanımlanan şart ve koşulları karşılamayanların hazırlığı için iyi bir temel sağladığını ifade etmektedir.

 

Bakanlık ayrıca, “Hepsine önerileri, projelerini hazırlamak ve başarılı başvurular için gerekli belgeleri toplamaya başlamak için neredeyse iki ayı iyi kullanmaları gerektiğini” de bellirti.

 

Bu kamu çağrısı için sağlanan mali destek, IPARD II 2014-2020 anlaşmasına uygun olarak Kırsal Kalkınmada Katılım Öncesi Aracından (IPARD) sağlanan fonların %75'ini ve Hükümet tarafından sağlanan ulusal katkının %25'ini içermektedir.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği