Karadağ'a seyahat edecek vatandaşlarımıza yönelik T.C. Podgoritsa Büyükelçiliğimizin Duyurusu

27 Ağustos 2020

Saygıdeğer Vatandaşlarımız,
 
Vatandaşlarımızdan gelen sorular üzerine web adresimizde ve sosyal medya hesaplarımızda yayınlanan evvelki duyurularımızın hatırlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur.
 
THY’nin İstanbul-Podgoritsa uçuşları 16 Temmuz 2020 tarihi itibariyle haftada 3 sefer olarak başlamış, 2 Ağustos 2020 tarihi itibariyle de haftada 5 sefer olarak devam etmektedir. 
 
Karadağ Hükümetinin 7 Temmuz 2020 tarihinde aldığı kararla vatandaşlarımızın İstanbul’dan  havayoluyla doğrudan Podgoritsa’ya gelişlerinde Covid-19 testi şartı kaldırılmış olup, vatandaşlarımız karantina veya izolasyon gibi herhangi bir uygulamaya tabi tutulmadan Karadağ’a girebilmektedirler.
 
Bununla birlikte, Karadağ makamlarınca gerekli görülen hallerde vatandaşlarımıza Karadağ’a girişlerinde sağlık kontrolleri yapılmakta olup, Covid-19 belirtisi olmayanların girişlerine müsaade edilmektedir. 
 
Karadağ’a komşu ülkeler üzerinden transit geçmeyi planlayan vatandaşlarımız, Karadağ Kamu Sağlığı Enstitüsünün haftalık olarak güncellediği güvenli ülkeler listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilmektedirler. Yeşil liste koşulsuz giriş yapılabilen ülkelerden, sarı liste ise test ile giriş yapılabilen ülkelerden oluşmaktadır. Bu iki grup dışında kalan tüm ülkeler ise kırmızı liste olarak kabul edilmektedir. Kırmızı listedeki ülkelerden yalnızca Karadağ vatandaşlarına ve Karadağ Oturum İzni bulunan yabancıların girişlerine izin verilmektedir. Karadağ’a giriş yapmayı planladıkları tarihten önceki son 15 gün içinde kırmızı listedeki ülkelerde bulunan veya bu ülkelerden giriş yapmak isteyen Karadağ Oturum İznine sahip olan vatandaşlarımız 14 gün süreyle karantinaya tabi tutulacaktır.
 
https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju
 
Saygıyla duyurulur.