Karadağ’da Türk şirketler tarafından toplam 165 milyon Avro yatırım yapıldı

20 Mayıs 2019

Karadağ Yatırım Teşvik Ajansı (MIPA), 2007 - 2018 yıllar arası Türk yatırımcılar tarafından Karadağ’da toplam 165.300.904 Avro yatırım yapıldığını bildirmiştir.

Türkiye'den doğrudan yabancı yatırım girişi sürekli artmaktadır. 2018 yılı ise 53 milyon Avro tutarında gerçekleşti. 
Karadağ Yatırım Teşvik Ajansına göre, şu anda Karadağ’da Türk yatırımcılar tarafından kurulan 2.162 şirket bulunmaktadır.
Karadağ’daki Türk işletmeleri, inşaat, turizm, tarım, enerji, altyapı ve bankacılık sektörlerinin yanı sıra Bar Belediyesindeki limanın serbest bölgedeki üretim kapasitelerinin kullanılmasına özel ilgi de göstermektedir.

Diğer taraftan, Karadağ’da sermaye projelerinin yürütülmesine olan ilgilerini sürekli ifade eden çok sayıda potansiyel ve güvenilir Türk şirketi bulunmaktadır.

Türkiye’nin mobilya üretimi ile dünyada sekizinci ülke, plastik panel üretimi ile Avrupa'da birincisi olduğu göz önüne alındığında, Karadağ ve Türkiye arasında odun/ahşap işleme alanında ekonomik işbirliği yoğunlaşabilecektir.
Karadağ'ın, Avrupa Birliği'ne ilk katılacak olan adayı, Balkanlar'da ekonomik gelişmelerde lider ve NATO ittifakının bir üyesi olduğunu Türk şirketler için son derece onemlidir.

Podgoritsa'da, Türk markaları Doğtaş ve LC Waikiki'nin mağazaları açılmış olup yeni beş yıldızlı otelin inşaatı başlamıştır.
 
Kaynak: https://www.cdm.me/ekonomija/turci-ulozili-165-miliona-eura-u-crnu-goru/
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşaviliği