Karadağ’da Yatırım Vatandaşlığı Programı başlatılıyor

10 Ocak 2019

Gelecek üç yıl içinde 2.000 yabancı vatandaşın Karadağ vatandaşlığını yatırımlar temelinde almasını sağlayan kalkınma programı başlatıldı.

 

Yeni turizm, tarım ve işleme kapasiteleri oluşturarak ve yeni istihdam yaratarak ekonomik kalkınmanın daha da hızlandırılmasını amaçlayan program, özel ekonomik ilgiye sahip yatırım programlarına dayanarak, ekonomik vatandaşlık için uygun olan kişilerin seçim kriterleri ve tercihlerine ilişkin bir Karar temelinde başlatıldı.

 

Karar 22 Kasım 2018 tarihinde Hükümet tarafından kabul edildi.

 

Kalkınma Projeleri Sekreteryası, Karadağ'ın ticari ve ekonomik çıkarları için özel öneme sahip özel bir yatırım programının uygulanması amacıyla aracıların seçilmesi ve Karadağ'ın ticari ve ekonomik çıkarları için özel öneme sahip özel bir yatırım programının uygulanması amacıyla uluslararası durum tespiti değerlendirmesi için acentelerin seçilmesi için çağrıda bulundu.

 

Başvurular 1 Şubat 2019 tarihine kadar teslim edilebilir.

 

Karadağ Hükümeti "Bir başvuru sahibi, özel bir program temelinde, programı bir aracı kurum aracılığıyla kabul edilerek Karadağ vatandaşlığını kazanması için bir başvuru sunarken, uluslararası durum tespiti değerlendirmesinin, paranın kökenine ilişkin kanıtlar dahil, uluslararası durum tespiti değerlendirme kuruluşu tarafından yapılacağını” ifade etti.

 

Kalkınma Projeleri Sekretaryası, başvuruların kamuya açılma tarihinden itibaren 30 gün içinde ajanların seçimine karar verecek ve kararı Sekretarya'nın internet sitesinde yayınlanacaktır.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği