Karadağ’daki otoyol inşaatının ikinci kısmı 273 milyona mal olacak

05 Aralık 2018

Karadağ Ulusal Yatırım Komisyonu, Matesevo-Andrijevica otoyol inşaatının bir kısmını Avrupa Birliği fonlarıyla kısmen finanse etmeyi kabul etmiştir.

18-19 Haziran 2018 tarihlerinde Paris'te gerçekleşen Batı Balkanlar Yatırım Çerçeve Yönetim Kurulu’nun toplantısında kabul edilen karara göre, ulaştırma ve enerji alanında halihazırda hazırlanmış projelere yönelik IV. eş finansman çağrısı başlatılmıştır.

Smokovac-Uvac-Matesevo yolunun tamamlanmasının ardından, inşaatına başlanması gereken Bar - Boljare otoyolunun Mateşevo-Andrijevica'nın bölümü 273 milyon Avro’luk değerinde olacağı tahmin edilmektedir.

Batı Balkanlar Yatırım Çerçevesi Metodolojisine göre, Avrupa Birliği'nden fon talebine yönelik önerilen miktar 54,6 milyon Avro olup, tahsis edilebilecek maksimum miktar ise fiyatın %20'sine kadar çıkmaktadır.

Başvurunun konusu, ihale dokümanlarının hazırlanması ve işlerin yürütülmesidir.

Söz konusu projenin önde gelen finans kurumu Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'dır.

Bu proje için, Haziran 2017 tarihinde, Avrupa Komisyonu ile yürütülen Karadağ Hükümeti ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı müzakereleri ardından, Ön Projenin hazırlanması ve Çevresel Etki Değerlendirmesi için fon tahsis edilmiştir.

Kaynak : http://www.vijesti.me/vijesti/druga-dionica-autoputa-ce-kostati-273-miliona-dio-ce-finansirati-i-eu-1013410

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği