Karadağ’daki Turizm projelerine yaklaşık 214 milyon Avro yatırım yapıldı

14 Ocak 2019

2018 yılında Karadağ'a 2,1 milyondan fazla turist gelmiş olup, 2018 yılının ilk dokuz ayında turizmden elde edilen toplam kar 1 Milyar Avro’yu aşmış ve 12,5 milyondan fazla konaklama yapılmıştır.

Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Pavle Raduloviç, 2018 yılının kesinlikle etkileyici bir yıl olduğunu belirtti.

Sn. Raduloviç, 2018 yılında hem sezon öncesi dönemi hem sezon sonrası döneminin rekoru kırılmış olup Karadağ tarihinde ilk defa, Karadağ’daki otellerde bir milyonun üzerinde turistin konakladığını belirtti.

Yapılmakta olan veya inşaatı planlanan oteller göz önüne alındığında, kaliteli konaklama kapasitelerinin önemli ölçüde artması beklenmektedir.

Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Pavle Raduloviç, Karadağ turizminde stratejik hedeflerine ulaşma konusundaki çalışmalarının devam edeceğini, bu da Karadağ'ı yüksek kaliteli turizm hedefi haline getireceğini de sözlerine ekledi.

Sn. Raduloviç, Kolaşin söz konusu olduğunda, kayak merkezlerinin ve diğer olanakların gelişmesiyle daha fazla sayıda turisti çekebileceğini belirtmiş olup, ayrıca, Kolaşin ve Zabljak belediyelerinin birbirleriyle değil, diğer bölgesel merkezleriyle rekabet etmeleri gerektiğini anlattı.

Yaz aylarında da Karadağ dağlarında (doğa turizmi ile) altyapının kullanıldığını belirtmekte fayda bulunmaktadır.

Sn. Raduloviç'in de belirttiği gibi, Kalkınma ve Turizm projelerindeki toplam yatırım miktarı 214 milyon Avro olmuştur.


Kaynak : https://www.cdm.me/english/around-e214-million-invested-in-tourism-projects/

 

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği