Karadağ'ın 2019 bütçesi büyüme odaklı

15 Kasım 2018

Karadağ Bütçe Müdürlüğü Genel Müdürü Bojan Paunoviç, gelecek yılın bütçesinin yaklaşık 2.4 milyar Avro’ya ulaşacağını, altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi, altyapının güçlendirilmesi ve kamu hizmetlerinin verimliliğinin artırılmasına odaklanıldığını belirtti.

 

Sn. Paunoviç , Mina-İş ajansına verdiği demecinde, sermaye bütçesinin 300 milyon Avro'nun üzerine çıkacağını ve son dönemde bu alandaki en büyük tahsis olduğunu belirtti.

 

Sn. Paunoviç ayrıca  "Kuzey bölgeye odaklanan öncelikle bir otoyol projesinin yanı sıra diğer ulaşım, turizm ve eğitim altyapısının geliştirilmesi için önemli yatırımlar yapılacağını" ifade etti.

 

Sn. Paunoviç, Karadağ'ın, rekabet gücünü güçlendirmek ve ekonomik büyümeye katkıda bulunmak için büyük bir “inşaat alanı” olmaya devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Sn. Paunoviç, "Bütçenin, tarım, eğitim ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi için daha fazla fon ayıracağını" açıkladı.

 

Ayrıca, maaşların düzenli olarak ödenmesinin, sosyal refahının ve emekli maaşlarının artışının sağlandığını da sözlerine ekledi.

 
 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği