Karadağ’ın Başkenti Podgoritsa iş planlarının geliştirilmesini destekleyecek

26 Ağustos 2020

Başkent Podgoritsa, mümkün olan en iyi iş çözümlerini çekmek için, şehrin Stara Varos olarak bilinen yerleşim yerine odaklanan iş fikirlerine destek sunarak çağrıya başvuranların iş planlarının geliştirilmesine yardım edecektir.
 
Basın bülteninde, "Vatandaşların büyük ilgisi nedeniyle, finansal desteğe ek olarak, Başkent Podgoritsa’nın, Stara Varos'u yeniden tanınabilir ve özgün kılacak en iyi uzun vadeli iş çözümlerini elde etmek için iş planları aracılığıyla iş fikirlerini tanımlamada tüm ilgili başvuru sahiplerine yardım sağlayacağı” belirtilmiştir.
 
Başkent Podgoritsa, şehrin Stara Varos olarak bilinen yerleşim yerine odaklanan iş fikirlerine destek sunan bir çağrı başlatmıştır.
 
Çağrı kapsamında, ekonomik kalkınmayı ve üretimi teşvik eden iş fikirlerinin uygulanması, zanaat geliştirme, konaklama ve ticaret faaliyetleri ile turizm, çevre koruma, sürdürülebilir kalkınma, kültürel potansiyellerin ve geleneğin şehrin bu kısımnda kullanılması için 50.000 Avro hibe mevcuttur.

Çağrıda, iş fikirlerinin bir iş planı şeklinde sunulması gerektiği belirtilirken, hibeler 12.500 Avro tutarında olacaktır. Bir kişi, yalnızca biri desteklenebilen en fazla iki iş planı ile başvurabilmektedir.

Başvuru süresi, çağrının yayınlanmasından itibaren 30 gündür.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği