Ticari Kuruluşlar Kanunu ticari sektörünü olumlu etkiliyor

26 Kasım 2019

Halen parlamenter prosedürde olan Ticari Kuruluşlar Kanun Taslağı vasıtasıyla, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi açısından olumlu etkisi olacak firmaların kurulması, yönetimi, yeniden yapılandırılması ve tasfiyesi gibi konular düzenlenmiştir.
 
Kanun Taslağı  ayrıca, girişimciler ve yabancı şirketlerin şubeleri dahil olmak üzere diğer ticari faaliyet formlarının yasal konumunu da düzenlemektedir.
 
Belgede, “İşbu kanun parçasının temel amacının, şirketlerin kurulması, yönetimi, yeniden yapılandırılması ve tasfiyesinin yanısıra bunların işleyişi için önem taşıyan diğer hususlarının düzenlenmesi olduğu” belirtilmiştir.
 
Karadağ’ın amacı, ulusal mevzuatın uyumlaştırılması ve iç pazarın yeterli bir şekilde geliştirilmesi için şartların yaratılması açısından AB müktesebatının kilit aracı olarak, bu Kanun parçasını şirket yönergeleriyle tamamen uyumlaştırmaktır.
 
Kanun taslağının sahiplerine göre, bu kanunun uygulanmasının herhangi bir ek maliyet, idari yük ve iş engelleriyle sonuçlanması beklenmeyen olumsuz etkileri yoktur.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği