Tivat Belediyesi: 30 projeye 25.000 Avro'luk destek verilecek

05 Aralık 2018

Tivat Belediyesi'nde çiftçilere destek veren Ekonomik Kalkınma ve Girişimcilik Sekretaryası tarafından başlatılan kamu çağrısı sonrasında 30 başvuru alındı.

 

Su Yönetimi ve Tarım Danışmanı Radmila Kilibarda, bu projeleri desteklemek için toplam 25.000 Avro ayrılacağını söyledi.

 

Sn. Kilibarda söz konusu desteğe yönelik en çok başvuru kırsal turizm ve arıcılık sektörleri ile ilgili olduğunu ve söz konusu iki sektör için 7,880 Avro ve 4,270 Avro ayrıldığını belirtti.

 

Sn. Kilibarda, iki başvuru sahibinin ise deniz çiftliği ve balıkçılığa odaklanan projeleri için toplam 2.800 Avro talep ettiğini söyledi.

 

Tivat Belediyesi bir basın bülteninde hayvancılıkta altı, sebze ve çiçek yetiştiriciliğinde iki ve kırsal altyapı, yaşlılık tazminatı ve zeytin yetiştirme için birer başvuru alındığını söyledi.

 

Sn. Kilibarda, "Avcıların ve zeytin yetiştiricileri birliklerinin finansmanı ile ilgili sözleşme yükümlülüklerini de dahil olmak üzere, toplam 25.000 Avro'ya kadar bütçe harcadıklarını de sözlerine ekledi.

 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği