Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Raduloviç: Karadağ’daki Turizm projelerine yaklaşık 320 milyon Avro yatırım yapılacak

18 Ocak 2019

Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı tarafından, 2018 yılı sezonundan memnun kaldıkları ve 1 Milyar Avro gelir elde ediliği belirtildi.

Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Pavle Raduloviç, 5 sahil şehrindeki 16 yeni otelin teknik dokümantasyonu üzerine görüşlerin çoktan yayınladığını anlattı.

Sn. Raduloviç, tahminlere göre, 2019 yılında turizm tesislerine 320 milyon Avro’luk yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Sn. Raduloviç, 2018 yılının özelikle gelirler ve turist sayısı bakımından kesinlikle etkileyici bir yıl olduğunu belirtmiş olup, 2017 yılı ile kıyaslandığında 100.000 daha fazla turist geldiğini belirtti.

Karadağ tarihinde ilk defa, Karadağ’daki otellerde bir milyon turist kalmış olup, 2017 yılının ilk 10 ayında 4 milyon konaklama gerçekleşmiştir.

Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Sn. Radulović, stratejik hedefinin Karadağ'ın tüm yıl boyunca üst düzey bir turizm merkezi haline gelmesi olduğunu altını çizdi.

Sn. Radulovic, yasadışı inşa edilmiş tesislerin yasallaştırılması sürecinin iyi başladığına inandığını, şimdiye kadar 51.000 vatandaşın yasallaştırma için başvuruda bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği