Türk yatırımcılar inşaat ruhsatını alıyor: Mia Budva kompleksi için yeşil ışık

10 Ocak 2020

Karadağ Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı, Karadağ'daki en büyük Türk turizm yatırımı projesi olan 15 ve 16 katlı iki kuleli bir otelin inşaatına yönelik onayı vermiştir.

Vijesti Gazetesine göre, Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç tarafından geçici olarak koordine edilen Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı, Budva'daki iktidar partileriyle tam bir buçuk yıl mücadele ettikten sonra turizm metropolünün en cazip yerlerinden birinde otelin inşaat sorunu çözülmüştür.

Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı, gelecekteki bir otel-apartman kompleksinin ön tasarımını onaylamayı reddeden baş mimar Ana Samardziç'in kararını fesh etmiş olup Türk yatırımcıların şikayetini kabul ettmiştir.

Baş mimarı Ana Samardziç, altı ay önce ‘’ Mia İnvestments ’’ isimli Türk firması tarafından hemen hemen aynı çözümleri  ile sunulan projeyi tekrar reddetmiş olup ancak o sırada projenin her birinde 15 katlı iki kule bulunmuştur.

Baş mimarı Ana Samardziç’in kararı Karadağ Türizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı tarafından da onaylanmıştır.

Vijesti Gazetesine göre, Türkler’in daha sonra kavramsal tasarımı değiştirdiği ve bir kulenin üst katta daha büyük olması dışında pratikte bir öncekiyle aynı hale getirdiği belirtildi.
Baş mimarı Ana Samardziç söz konusu projeyi tekrar reddettikten sonra Türk şirketi şikayette bulunmuştur.

Kaynak: https://investitor.me/2020/01/03/turski-investitori-dobili-dozvolu-zeleno-svjetlo-za-kompleks-mia-budva/
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği