Türk yatırımcılar Karadağ’a ilgi duyuyor

17 Aralık 2018

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Podgoritsa Belediye Başkanı Ivan Vukoviç'e yaptığı veda ziyaretinde, Türk yatırımcıların Podgoritsa’da ve genel olarak Karadağ'daki yeni iş fırsatlarına olan ilgisinin sürekli olduğunu açıkladı.

 

Sn. Galip, Türk yatırımcılar iş fırsatlarını hemen hemen günlük olarak sorgulanmakta ve Karadağ’da yatırım koşullarının çok elverişli olduğunu ve yatırımcıların güvenlerini artığını belirtti.

 

PG Bürosu tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Karadağ'da Türkiye'den gelen yatırımların Eylül ayına kadar 44 milyon Avro’yu aştığını belirterek, büyük yatırımlardan birinin Podgoritsa'da beş yıldızlı bir otelin inşaatı olduğunu belirtti.

 

Sn. Galip, aquapark, alışveriş merkezi ve spor kompleksinin yapımı gibi projelerin de söz konusu olduğunu sözlerine ekledi.

 

Podgoritsa Belediye Başkanı İvan Vukoviç, Galip'in diplomatik görev süresi boyunca, Karadağ'a yönelik dostluğunun yanı sıra devletlerarası ilişkilerin iyileştirilmesine kişisel katkısından dolayı büyük saygı ve takdir duyduğunu dile getirdi.

 

Kaynak : Karadağ Haber Ajansı MİNA

Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği