Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile bir araya geldi

13 Şubat 2020

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç ile yaptığı görüşmede Karadağ'da faaliyet gösteren 2000'den fazla Türk şirketinin, iyi yatırım ortamının ve güvenliğinin teyidi olduğunu söyledi.
 
Sn. Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakında Karadağ'ı ziyaret edeceğini açıklayarak, Karadağ ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin üst düzeyde olduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanının Bilgi Servisi tarafından yapılan basın açıklamasına göre, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin olumlu bir eğilim gördüğünü da söyledi.
 
Sn. Çavuşoğlu Türkiye'den daha fazla yatırım, bir gençlik vakfının açılışı ve öğrenciler için burs sayısında artış olacağını duyurdu.
 
Sn. Cukanoviç, Sn. Çavuşoğlu ile tanışma ve iki ülke arasındaki dostane ilişkileri geliştirmeye devam etme fırsatından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Geçen yıl Podgorica'da düzenlenen karma komisyon toplantısı ve bir iş forumu tarafından teşvik edilen ekonomik işbirliğinin ve bu alanda kaydedilen ilerlemenin öneminin altını çizdi.
 
Sn. Cukanoviç, Türk yatırımcıların Türkiye'den gelen altyapı ve turizm yatırımlarının önemini vurgulayarak memnuniyetle karşılandığını söyledi.
 
Sn. Cukanoviç ayrıca, Karadağ'ın genel gelişimi için büyük öneme sahip olan Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından sağlanan kalkınma desteğine teşekkür etti.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği