Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Serhat Galip, veda ziyareti için Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç ile bir araya geldi

05 Aralık 2018

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Serhat Galip, veda ziyaretinden dolayı Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç ile bir araya geldi.

 

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanoviç, Galip'in diplomatik görev süresi boyunca, Karadağ'a yönelik dostluğunun yanı sıra devletlerarası ilişkilerin iyileştirilmesine kişisel katkısından dolayı büyük saygı ve takdir duyduğunu dile getirdi.

 

Sn. Djukanoviç, ‘’İki ülke arasındaki başta ekonomi, sağlık, kültür ve bilim, yerel birim yönetimler ve savunma olmak üzere tüm alanlarda işbirliğinin önemli ölçüde iyileştirildiğini‘’ ifade etti.

 

Sn. Djukanoviç demecinde “Türkiye Büyükelçiliğine bağlı olan Podgoritsa Ticaret Müşavirliği'nin iki ülke arasındaki diplomatik misyonlarının faaliyetleri için özel bir katkı sağladıklarını’’ belirtti.

 

Sn. Djukanoviç, Türkiye'nin İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı TİKA'nın eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında 300'den fazla projeye 20 milyon Avro değerinde yatırım desteğinin önemini vurguladı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Sn. Galip, Karadağ'da büyükelçi olmanın olağanüstü bir ayrıcalık olduğunu belirterek, diplomatik görev boyunca verdiği desteğinden dolayı Sn. Djukanoviç ve Karadağ devlet yetkililerine teşekkür etti.

 

Sn. Galip, ’’Karadağ’ın, genç bir ülke olmasına rağmen, sadece 12 yıl içinde bir NATO üyesi haline geldiğini, yakında Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağını, tüm dünyada örnek bir ülke olduğunu’’ de sözlerine ekledi.

 

 

Kaynak: Vijesti  (http://www.vijesti.me/vijesti/galip-crna-gora-iako-mlada-zemlja-za-samo-12-godina-postala-je-clanica-nato-a-uskoro-ce-biti-clanica-eu-1014352)

 

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği