Türkiye'nin önde gelen sağlık sistemi, Karadağ’daki işlerini büyütmekle ilgileniyor

27 Kasım 2019
Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, şirketin Genel Müdürü Tahsin Güney başkanlığındaki Türkiye'nin özel sağlık sistemi olan Acıbadem'den gelen heyeti kabul etti.
 
Toplantıda, Karadağ ve Türkiye'nin iyi bir kapsamlı siyasi ve ekonomik ilişkilerinin geliştirdiği belirtilerek, Karadağ sağlık sisteminin Acıbadem ile gelişmiş ve kaliteli bir işbirliğine sahip olduğu sözlerine eklendi.
 
Karadağ Başbakanı, 18 ülkede 29 sağlık merkezine sahip olan şirketin Karadağ'daki işlerini büyütme konusundaki ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Sn. Markovic “Karadağ Hükümetinin politik önceliklerinden biri sağlık sisteminin bir bütün olarak geliştirilmesini, bu politika tüm ilerlemelerin özü olduğunu, bu alanda şimdiye kadar çok şey yapıldığını ancak daha
da fazla yapılması gerektiğini” belirterek,  bu bağlamda, Karadağ Hükümeti'nin özellikle kamu-özel ortaklık yasasının yürürlüğe girmesinden sonra Acıbadem ile daha yoğun ve yeni bir işbirliğine açık olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Acibadem Genel Müdürü, Karadağ’ın sağlık sistemiyle şimdiye kadar yaptıkları işbirliğinden memnun olduğunu ve Karadağ’daki işlerini büyütme kararının ana önceliğinin "Karadağ'da uzun vadede kesin olan istikrar" olduğunu belirtti.
 
Karadağ Başbakanı ve Acıbadem Genel Müdürü, yeni bir genel hastane inşa edilmesi veya genel hastanelerinden birinin yönetimi ile ihtisaslaşmış bir onkoloji kliniğinin açılması konusunda somut işbirliği olanaklarından bahsetti.
 
Toplantıda, Acıbadem sağlık sisteminde Karadağlı doktorların geliştirilmesibe ve doktorların bu sağlık sisteminde tedaviye devam eden hastaları takip etmelerine imkân verildiği belirtildi.
 
Toplantıya Türkiye Cumhuriyeti Podgorica Büyükelçisi Sn. Söngül Ozan da katıldı.
 
Kaynak: https://www.cdm.me/drustvo/vodeci-turski-zdravstveni-sistem-zainteresovan-za-snaznije-prisustvo-u-crnoj-gori/
Yayımlayan : Podgoritsa Ticaret Müşavirliği