Katar Baladna firmasının halka arzı 2019 yılının son çeyreğinde bekleniyor

28 Mayıs 2019

Katar’ın en büyük taze süt ve süt ürünleri üreticisi Baladna Gıda Endüstrileri firmasının 2019 yılının son çeyreğinde halka açılması bekleniyor. Katar Menkul Kıymetler Borsası halka arz için Ticaret ve Sanayi Bakanlığı onayını almış bulunuyor.

Ülkenin kendine yeterli hale gelmesi açısından hayati bir rolü bulunan Baladna firması süt ve süt ürünlerinin yanı sıra konsantre süt, laktozsuz süt, yeni taze meyve suyu çeşitleri ve yemeklik diğer bazı ürünleri de bu yıl içinde ürün skalasına eklemeyi planlıyor.

Mayıs ayı başında Baladna 6 çeşit meyve suyu piyasa sürmüş bulunuyor. Ocak ayında ise ülkenin ilk uzun ömürlü sütü piyasaya sürüldü. Halihazırda, 20.000 inekle ülkenin taze süt, ayran, yoğurt, sade yağ ve peynir ihtiyacı anılan firma tarafından karşılanabiliyor.

Baladna uzun ömürlü sütlerin ihracatını halihazırda Afganistan, Yemen ve Umman’a gerçekleştiriyor. Sıradaki ihraç ülkesinin ise Libya olduğu belirtiliyor.

Kaynak: https://www.thepeninsulaqatar.com/article/26/05/2019/IPO-of-Baladna-expected-in-last-quarter-of-2019 (26.5.2019)
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği