Kosova Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanı Valdrin Lluka: 2019'da Yeni Santral İnşa Edilecek

27 Aralık 2018

Kosova Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanı Valdrin Lluka: 2019'da Yeni Santral İnşa Edilecek
Kosova Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanı Valdrin Lluka, Zëri gazetesine verdiği bir röportajda, "Yeni Kosova" santralinin inşasının başarısız olma olasılığını dışlamadı. Lluka’ya göre, gerekli fon sağlanmazsa ve Kosova Meclisi'nin onayını almazsa Yeni Kosova termik santrali projesi başarısız olabilir.
Bakan Lluka, Dünya Bankası'nın projeden çekilme durumu, zorluklar yarattığını belirtti ancak buna rağmen Amerika Uluslararası Yurtdışı Projelerine Finansman Ajansı ve Japon Uluslararası Bankası gibi kurumların, bu projenin finansmanı ile ilgilendiğini söyledi. Lluka "Bu iki örgüt, kurullarında mali paket üzerindeki oylarını kullanacağına inanıyorum. Her şey yolunda giderse, Nisan ayında Kosova Meclisinin üçte ikisi, bu projeyle ilgili devlet garantisine yönelik oy kullanması gerekiyor. Ve eğer Kosova Parlamentosu’nda herhangi bir sorun yaşanmazsa, Nisan ya da Mayıs ayında bu santralin temelinin atılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak:          Gazeta Express haber sitesi https://www.gazetaexpress.com/lajme/lluka-ne-vitin-2019-ndertohet-termocentrali-i-ri-609708/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği