Kosova Gümrüğü Hükümet Kararını Uygulamaya Başladı, Sırp Malları “Kosova Cumhuriyeti”ne İbaresi Olmadan Ülkeye Girebilecekler.

08 Haziran 2020

Kosova Gümrüğü Hükümet Kararını Uygulamaya Başladı, Sırp Malları “Kosova Cumhuriyeti”ne İbaresi Olmadan Ülkeye Girebilecekler.
 
Bugünden itibaren Sırbistan mallarına uygulanan karşılıklılığın kaldırılmasıyla Sırp malları ‘Kosova Cumhuriyeti’ne’ ibaresi olmadan da Kosova’ya girebilecek. Kosova Hükümeti’nin bugün alınan kararı derhal gümrük idaresine iletildi. Böylece Sırbistan’dan gelen kamyonlar bir önceki hükümetin engelleri olmaksızın doğrudan Kosova’ya girebilecekler. Merdare sınır kapısı gümrük memuru Bardh Varaku, Klan Kosova'ya verdiği demeçte, kararın yürürlüğe girmesine rağmen henüz hiçbir Sırp kamyonunun ülkeye girmediğini söyledi. Varaku, “Bugün alınan kararla Sırp ürünlerinin ‘Kosova Cumhuriyeti’ne’ ibaresi yazmadan eskiden olduğu gibi ülkeye girebileceklerini öğrendik. Henüz bir hareketlilik olmadı, fakat olmasını beklemekteyiz. Biz işimizi vergi ve karşılıklılık olmadan önceki durum gibi devam ettireceğiz. Gelen mallar, Kosova'da yürürlükte olan mevzuata göre Kosova'ya sevk edilecek ve aşağılayıcı terimlerin kullanımına izin verilmeyecektir. İki gün önceye kadar Kosova’da Kosova Cumhuriyeti’ne ibaresiyle Sırp ürünleriyle dolu 20 kamyon geldi. Fakat bunlardan 13’ü istenilen belgelere sahip olmadıkları için geri çevrildi” dedi.
 
 
Kaynak             :Klan Kosova Haber Portalı; https://klankosova.tv/dogana-fillon-zbatimin-e-vendimit-te-qeverise-mallrat-serbe-mund-te-hyjne-pa-iu-referuar-republika-e-kosoves/
Yayımlayan     :Priştine Ticaret Müşavirliği