Kosova Telekom’u İflas Riskiyle Karşı Karşıya, Hükümet Ve Savcılıktan Yardım İstiyor

17 Temmuz 2020

Kosova Telekom’u İflas Riskiyle Karşı Karşıya, Hükümet Ve Savcılıktan Yardım İstiyor
Kosova Telekom, bir basın açıklaması yoluyla, yalnızca Devlet Savcılığı ve ülke Hükümeti'nin, Telekom'un 24,6 milyon avroluk mali zarar vermesi beklenen özel icra memuru "Dardafon.net" ten kurtarabileceğini duyurdu.
Kosova Telekom’u yaptığı basın açıklamasında, bunun Kosova Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk olayı olarak patlama riski taşıdığından dolayı bu hızlandırılmış infazın sonuçları, sosyal ve ekonomik karakterin yanı sıra siyasi, ulusal ve hukuki nitelikte olacağını belirtmiştir. Yapılan açıklamada ayrıca Kosova Telekomu’nun "yutulmasının" önlenmesinin, ancak devletin yolsuzluktan şüphelenilen bu sürecin tamamlanmasının başarılı bir şekilde durdurulmasına ve iptal etmesine bağlı olduğunu açıklamaktadır.
Kosova Telekom'unun açıklamasına göre, bu süreç, Telekom Kosova'yı devalüe etmeyi ve Kurumun hisseleri aracılığıyla herhangi bir maliyet veya kârla satmayı amaçlayan PTK-Telekom Kosova'nın siyasi olarak etkili bireylerinin ve siyasi kurullarının iradesiyle başlatılmış ve gerçekleştirilmiştir.
 
Kaynak:          Zeri haber sitesi https://zeri.info/ekonomia/357726/telekomi-rrezikon-falimentimin-kerkon-ndihmen-e-qeverise-dhe-te-prokurorise/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği