Kosova’nın Finansal Sistem Varlıkları Yıllık % 6,9 Büyüme Kaydetti

14 Mart 2019

Kosova’nın Finansal Sistem Varlıkları Yıllık % 6,9 Büyüme Kaydetti
Kosova Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fehmi Mehmeti, Kosova ziyaretinde bulunan Dünya Bankası temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Mehmeti bu kurumun yetkililerine, Kosova’daki finansal sistemdeki durum hakkında bilgi verdi ve Dünya Bankası’nın Kosova Cumhuriyeti ve Kosova Merkez Bankası'na verdikleri destek için teşekkür etti.
Bu vesileyle, Başkan Mehmeti, Kosova Cumhuriyeti'ndeki finansal sistemin olumlu gelişmelere sahip olduğunu, finansal sistem varlıklarının yıllık % 6,9 oranında büyüdüğü ve bankacılık kredisinin yıllık % 11’lik bir büyüme kaydettiğini, kredilerdeki faiz oranları % 6,3'e gerilerken, takipteki kredilerin % 2,7'ye düşüş kaydettiğini ifade etti. - Viyana'daki FINSAC, Dünya Bankası Ofisi Koordinatörü Miquel Dijkman başkanlığındaki Dünya Bankası temsilcileri, Başkan Mehmeti’ye işbirliği için teşekkür ederek, Dünya Bankası ile Kosova Merkez Bankası arasındaki işbirliğinin daha da arttırmanın gereğine vurgu yaptılar.
 
Kaynak:          Botasot haber sitesi https://www.botasot.info/ekonomi-lajme/1047282/mehmeti-asetet-e-sistemit-financiar-shenojne-rritje-vjetore-6-9-per-qind/
Yayımlayan:   Priştine Ticaret Müşavirliği