Kosova’ya Almanya’dan 72,1 Milyon Avro’luk Destek.

09 Aralık 2020

Kosova’ya Almanya’dan 72,1 Milyon Avro’luk Destek.
 
Kosova Maliye Bakanı Hykmete Bajrami ve Almanya’nın Kosova Büyükelçisi Jörn Rohde,  Kosova Cumhuriyeti Hükümeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti Hükümeti arasında işbirliği protokolünü imzaladılar.
Maliye Bakanı Bajrami, bu anlaşma ile Almanya'nın 2020 – 2021 döneminde Kosova'ya 72,1 milyon Avro değerinde destekte bulunacağını ve bunun 34 milyon Avro’sunun hibe olduğunu ve verilen hibenin çok sayıda belediye tarafından doğrudan vatandaşların hayat kalitesine etki sağlayacak çeşitli projelerde kullanılacağını ifade etti. Ayrıca,  Bakan Bajrami desteğin 2,8 milyon Avro’sunun ise Kosova’nın Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinde kullanılacağını belirterek Almanya’nın savaştan bu yana toplamda 730 milyon Avro’luk bir destekte bulunduğunu ifade etmiştir.
Almanya’nın Kosova Büyükelçisi Jörn Rohde ise, Almanya’nın Kosova’daki en büyük hibe veren ve en çok yatırım yapan ülke olduğunu, bundan sonra da Almanya’nın Kosova’nın AB üyelik sürecinde gerekli reformların gerçekleştirilebilmesi adına destek vermeye devam edeceğini, özellikle Kosova’da ekonomik kalkınma, enerji, kanalizasyon ve atıklar gibi kamu altyapısı alanlarında yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtmiştir.
 
Kaynak           : Telegrafi Haber Sitesi; https://telegrafi.com/gjermania-jep-kosoves-72-1-milione-euro-prej-tyre-34-milione-euro-jane-grante/
Yayımlayan    : Priştine Ticaret Müşavirliği