Litvanya "Vergi Ödeme" Listesinde 18'nci Oldu

21 Kasım 2018

Dünya Bankası ve PwC tarafından hazırlanan "Vergi Ödeme" raporu çarpıcı sonuçlara yer verdi. Litvanya, bir önceki yıla göre aynı sırayı koruyarak, 18'nci oldu. Diğer Baltık ülkelerinden Letonya 13'üncü, Estonya ise 14'üncü sıraya yerleşti. 

Toplam 190 ülkenin ele alındığı çalışmada 4 ana kategori altında değerlendirme yapılıyor: ödeme zamanı; ödeme sayısı; toplam vergi ve katkı oranı; beyanname sonrası endeks.

Buna göre, diğer Avrupa Birliği ülkelerine nazaran Litvanya'da vergi öderken katlanılan idari yükün oldukça düşük olduğu tespit edildi. Öte yandan, işgücünün üzerindeki aşırı vergiler sebebiyle, toplam vergi ve katkı oranının Litvanya'da daha yüksek olduğu anlaşıldı. 

Her ne kadar 113 ülkede vergi reformları yapılsa da küresel sonucun bir önceki seneye göre pek değişmediği belirtildi. Bu durum, PwC yetkilileri tarafından, reformların oldukça sınırlı kalmasıyla açıklandı. PwC yetkilileri, ayrıca, Litvanya'nın gelecek sene de aynı yerde olacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Bunun sebebi olarak, 2018 yılında radikal değişikliklere imza atılmaması gösterildi. 


Kaynak      : ELTA
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği