Litvanya'nın 2018 Yılı Yabancı Sermaye Karnesi

17 Ocak 2019

Litvanya için 2018 yılı yine rekorlara sahne oldu. Bu yıl 45 yeni yabancı yatırım projesi çekildi. Projeler sayesinde 4.600 uzman kadrosu ihdas edildi. Yeni projeler, Litvanya'nın yüksek katma değerli ürünler ülkesi olma profilini yakalaması adına önemli fırsatlar sunuyor. 

Litvanya'nın çeşitli faktörler sayesinde bu etkileyici başarıyı yakaladığı Invest Lithaunia yetkilileri tarafından belirtiliyor: Finansal teknolojinin gelişmesi, AR-GE konusunda yapılan atılımlar, iş hizmetleri sektöründe atılan adımlar. 

2018 yılında çekilen yabancı sermaye projeleri sayesinde 4.600 yeni iş gücü oluşturulacağı belirtildi. Bir önceki sene 5.000 civarında istihdam yaratılmasına atıfla, her ne kadar bu rakamın biraz gerisinde kalınsa da taahhüt edilen yüksek ücretlerin aradaki farkı dengeleyeceği ifade edildi. Oluşturulan yeni iş gücü imkanının bilhassa nitelikli personel istihdamını öngörmesi sebebiyle önemli olduğu vurgulandı.

Finansal teknoloji alanında yaşanan gelişmelerin, Litvanya'nın yabancı sermaye için cazibesisini oldukça artırdığı belirtildi. Radikal reformlar sayesinde, Litvanya Merkez Bankasının 100'ün üzerinde şirkete lisans verdiği belirtilerek, finansal teknoloji alanında gelecekle ilgili iyimser olunduğu belirtildi. 

Kaynak      : ELTA
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği