Litvanya'nın Kişi Başına Tüketimi Avrupa Birliği Ortalamasının Altında

14 Aralık 2018

Avrupa Birliğinin resmi istatistik kurumu Eurostat, Birlik üyesi ülkelerin kişi başına tüketim miktarlarlarını açıkladı. Buna göre, hane halkının maddi refahını gösteren Gerçek Bireysel Tüketim oranının Litvanya'da 88 olduğu belirtildi. 2016 yılına göre 3 puan yükseliş gösteren ölçümde Avrupa Birliği ortalaması 100 olarak kabul ediliyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde bu oranın 54 puan alan Bulgaristan ile 132 puan alan Lüksemburg arasında oldukça geniş bir yelpaze arz ettiği bildirildi. Birlik üyesi ülkeler içerisinde AB ortalamasının üzerinde performans gösterenlerin sırasıyla Almanya, Avusturya, Danimarka, İngiltere olduğu açıklandı. Bunları takiben, Belçika, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Fransa'nın bulunduğu ilan edildi. 

Buna karşılık, AB ortalamasının altında yer alan ülkelerin İtalya, İrlanda, GKRY, İspanya, Litvanya, Çekya, Portekiz, Malta, Slovenya, Yunanistan ve Estonya'nın olduğu belirtildi. Letonya, Romanya, Hırvatistan, Macaristan ve Bulgaristan'ın ortlamanın en altında görünen ülkeler olduğu anlaşıldı.

Kaynak       : ELTA
Yayımlayan: Vilnius Ticaret Müşavirliği