Dünya Bankası Lübnan’a yılda 1 Milyar ABD Doları seviyesinde finansman desteği imkanını teyit etti

23 Ocak 2019

Dünya Bankası’nın gelişme yolundaki ülkelerdeki alt yapı yatırımlarının finansmanından sorumlu kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC) MENA Bölgesi Direktörü Mouayed Makhlouf basına verdiği bir demeçte; Paris’te geçtiğimiz yıl yapılan Lübnan’a ekonomik destek toplantılarında (CEDRE) taahhüt edildiği üzere Banka olarak gerekli reformların hayata geçirilebilmesi için özel sektöre yılda 1 milyar ABD Doları tutarında kredi tahsis edilebileceğini belirtti.
 
IFC bu vesileyle Lübnan’da hükümetin kurulabilmesi ve gerekli reformları hayata geçirme kararlılığını göstermesi halinde, özellikle telekomünikasyon, ulaştırma ve elektrik alt yapısının iyileştirilmesi için kamu ve özel sektör arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine gerekli desteğin uluslararası boyutta sağlanacağını bir kez daha teyit etmiş olmaktadır.
 
Keza, Kuruluş geçtiğimiz mayıs ayında Lübnan Enerji Bakanlığı ile özel şirketlere elektrik üretim lisansları tahsisi sürecine destek olmak maksadıyla bir protokol imzalamış bulunmaktadır. Bu çerçevede özel sektör yatırımı ile iki yeni elektrik üretim tesisinin hayat geçirilmesi planlanmaktadır. Ancak ülkedeki hükümet krizi nedeniyle bugüne kadar bu konuda somut bir ilerleme kaydetmek mümkün olamamıştır.