2023 Dünya Atletizm Şampiyonası Budapeşte'de Yapılacak

05 Aralık 2018

 
Budapeşte, 2023'te Dünya Atletizm Şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Uluslararası Amatör Atletizm Federasyonu (IAAF) Salı günü Monte Carlo'da  kararı açıkladı. Buna göre; Budapeşte, Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'ndan sonra dünyanın en büyük spor etkinliği olan 2023 Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

İndeks, bu durumun büyük bir sürpriz olmadığını, çünkü Budapeşte'nin 2023 etkinliğine ev sahipliği yapmak için favori olarak öne çıktığını açıkladı.

Bu ölçekte Macaristan'da bugüne kadar hiçbir spor etkinliği düzenlenmediği için turnuva için yeni bir stadyum inşa edileceği belirtildi.

Mimari tasarımlar şimdiden yapılmakta olup, Napur mimarlar ofisi 47 milyar Ft değerindeki  tasarım çalışmasını yapmak üzere görevlendirilmiştir.

Budapeşte, 1989 ve 2004 yıllarında kapalı dünya şampiyonalarına ve 1966 ve 1998'deki açık Avrupa şampiyonalarına ev sahipliği yaptı.

Başbakan Viktor Orbán, Facebook sayfasında Nemzeti Sport'tan bir yazıyı aşağıdaki metinle paylaştı: “Budapeşte kazandı. Tüm gözler  Macar sporcular.”(İndex.hu; origo.hu; hvg.hu; magyaridok.hu; 24.hu; 444.hu