Budapeşte Havaalanı Hiç Olmadığı Kadar Yoğun

13 Eylül 2018

Budapeşte Havaalanı Hiç Olmadığı Kadar Yoğun


CAPA'nın Pazartesi günü yaptığı duyuruda, Ağustos ayında Budapeşte'deki Liszt Ferenc Uluslararası Havalimanı'ndan geçen yolcu sayısı, tüm zamanların aylık rekoru olan 1,527 milyon oldu.

Yılın ilk sekiz ayı için yolcu sayısı, yıllık% 14.7 artışla 9.905 milyona ulaştı.

Geçen yıl 13 milyondan sonra bu yılın yolcu sayısının 15 milyona ulaşabileceği bekleniyor. (portfolio.hu; magyarhirlap.hu; index.hu; na-pi.hu)

 

Mercedes 1 milyonuncu Arabayı Kutladı

Kecskemét'teki Mercedes-Benz Manufacturing Hungary CEO'su Christian Wolff pazartesi günü yaptığı duyuruda fabrikanın 1 milyonuncu otomobili ürettiğini ve bunun da beyaz renkte bir Mercedes-Benz CLA olduğunu duyurdu.

Bu fabrikada 2012 yılında ilk üretim başladıktan sonra, 500.000 araba üretiminin dört yıl sürdüğünü ancak ikinci 500.000 arabanın sadece iki buçuk yılda üretildiğini belirtti.

Wolff, Alman Mercedes-Benz CLA modelinin, Macaristan'da yapılan ilk model olduğunu ve Alman kullanıcılar tarafından verilen J. D. Power uzun vadeli güvenilirlik 2018 ödülünü de kazandığını belirtti. (portfolio.hu; origo.hu; 444.hu; magyaridok.hu)

 

Bridgestone Tatabánya'da genişliyor

Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó Pazartesi günü Budapeşte'de yaptığı açıklamada, Japon lastik üreticisi Bridgestone'un Tatabánya'daki kapasitesini 9,2 milyar Forint'lik bir proje ile genişlettiğini açıkladı.

Genişleme ile tamamen yeni dijitalleştirilmiş teknoloji kurulduğunu ve mevcut 1.200 olan istihdam hacmine ek olarak 100 yeni iş imkanı yarattığını, ayrıca, hükümetin projeye 826 milyon Forint destek sağladığını da sözlerine ekledi.

Bridgestone Tatabánya Termel'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Melinda Topolcsik, 2008 yılında açılan fabrikanın 2013 yılında başlayıp 2020 yılına kadar devam eden büyük çapta bir genişleme programına başladığının altını çizdi.

Yeni projenin lastik üretim kapasitesini yıllık 420.000'den 600.000'e çıkaracağı vurgulandı. (magyarhirlap.hu; napi.hu; portföy.hu; magyaridok.hu; hvg.hu; index.hu; origo.hu).