Meksika Şehri Uluslararası Havalimanının modernizasyonu için 2020 yılında yaklaşık 32 milyon dolar yatırım yapılacak

05 Şubat 2020

Meksika Şehri Uluslararası Havalimanı (AICM)’nın modernizasyonu için 2020 yılında 2,9 milyar Meksika pesosu yatırım yapılacağı, anılan yatırımın en büyük kısmının ise 587,6 milyon Meksika pesosu (yaklaşık 31,8 milyon dolar) ile yeni yapılacak olan üçüncü yolcu terminalinin planlamasında kullanılacağı belirtildi.

Mexico City Havaalanı Grubu, üçüncü terminalin yolcu hizmetlerini ve deneyimini geliştirmenin yanı sıra daha geniş bir alan yaratılmasına katkı yapacağını, ancak yolcu kapasitesinin çok fazla artmayacağını ve maksimum 50 milyon kişi civarında olacağını belirtti. En yüksek maliyete sahip ikinci yatırımın ise 343,5 milyon Meksika pesosu (yaklaşık 18,6 milyon dolar) maliyetle ile ikinci terminalin genişletilmesine yönelik olacağı açıklandı.

Federal Hükümet Meksika Şehri Uluslararası Havaalanının modernleştirilmesi ve genişletilmesinin yanı sıra; Meksika Eyaletindeki Toluca Havaalanı ve inşası devam eden Santa Lucia Havaalanı ile uyum içinde olmasının amaçlandığını açıkladı. Ülkenin en büyük havaalanı olan Meksika Şehri Uluslararası Havalimanı, halihazırda toplam yolcu trafiğinin %43’üne sahiptir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: Milenio https://www.milenio.com/negocios/aeropuerto-invertira-2-mil-899-mdp-2020-modernizacion