Meksika’da internet alışveriş platformu Mercado Libre 2019 yılında %146 büyüdü

25 Şubat 2020

Arjantinli elektronik ticaret şirketi Mercado Libre, 2019 Aralık ayında Goldman Sachs’dan 125 milyon dolar finansman elde etmiş ve bugüne kadar bir fintech şirketine verilen en büyük krediye sahip olmuştur. Söz konusu kredi ile girişimcileri, platformlarına ürün sağlayan küçük ve orta ölçekli Meksikalı şirketleri destekleyeceklerini açıklayan şirket, yakın zamanda Xoom şirketi ile para transferi konusunda da işbirliğine gidildiğini açıklamıştır.  

Meksika’da 20 yılını dolduran firma 2019 yılının son çeyreğinde %146 oranında büyümüş olup, 2020 yılı için de büyüme beklentileri yüksektir. Meksika, son yıllarda kaydedilen yıllık %35 büyüme ile Mercado Libre’nin en fazla büyüdüğü ülkedir. Şirket son 3 yılda Meksika pazarındaki faaliyetleri için altyapı ve lojistik çözümlerine önemli yatırım yapmıştır.

Firma alınan finansman ile Meksika’da yaklaşık 54 milyon kişinin kredi geçmişi olmaması sebebi ile tüketici kredilerine yönelme planları yaptığını açıklamıştır. Saniyede 6.000 arama yapılan platformda her saniye 12 adet ürün satılmakta, günlük bazda ise 1 milyondan fazla ürün satılmaktadır.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

Kaynak: https://www.milenio.com/especiales/mercado-libre-crecio-146-en-mexico