Meksika’da perakende satışlar Kasım ayında %1,7 arttı

04 Şubat 2020

Meksika’da perakende ticaret işletmelerinin mal ve hizmet satışından elde ettiği gelirlerin Kasım 2019 itibarıyla önceki aya kıyasla %1,7 oranında, yıllık bazda ise %1,8 oranında arttığı açıklandı. Ulusal İstatistik ve Coğrafya Enstitüsü (INEGI)’nün verileri, reel ortalama ücretlerin Ekim ayına kıyasla %1,6 artığını, sektörde istihdam edilen personel sayısında ise herhangi bir değişiklik olmadığını işaret etmektedir. Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise 2019 Kasım ayında ortalama ücretler %5,9 artmış, istihdam edilen personel sayısı ise %0,3 azalmıştır.

Toptan mal ve hizmet satış gelirleri Kasım ayında son dört aylık düşüşün ardından Kasım ayında %0,3 oranında artmış olup, yıllık bazda ise %3,1 azalmıştır. Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise 2019 Kasım ayında ortalama ücretler %4 azalmış, istihdam edilen personel sayısı ise %1,3 artmıştır.

Ulusal Self Servis ve Çok Katlı Mağazalar Birliği (ANTAD) üyelerinin 2019 yılı satışları ise, %7,2 oranında artmıştır. Düşük faiz oranlarına rağmen satışların Ocak 2019’da meydana gelen fiyat güncellemelerinden etkilenebileceği beklenmektedir.

Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

 Kaynak: Ulusal Self Servis ve Çok Katlı Mağazalar Birliği (ANTAD) https://antad.net/repuntan-1-7-las-ventas-al-menudeo/