AB, şeffaflığı artırmak için Moğolistan'a 50,8 milyon Euro bağışladı

02 Haziran 2020

Avrupa Birliği (AB), Moğolistan'ın istihdamı artırma ve kamu maliyesindeki şeffaflığı artırma çabalarını 50,8 milyon Euro (155,7 milyar MNT) ile destekliyor. Bu, Moğolistan'daki COVID-19 salgınının sosyal ve ekonomik sonuçlarını ele almayı amaçlayan ilk bütçe destek programıdır.
 
Bugün, 29 Mayıs, Avrupa Birliği'nin Moğolistan Büyükelçisi Sayın Traian Hristea ve Maliye Bakanı Sayın Khurelbaatar AB Bütçe Destek programı için 50,8 milyon avro (155,7 milyar Tugriks) Finansman Anlaşması imzaladılar. Bu program, Moğolistan Hükümeti'nin COVID-19'un sosyal ve ekonomik sonuçlarıyla mücadelesinde gösterdiği çabaları desteklemek için 16 milyon avro (49,06 milyar Tugrik) açık bir ödeme planlıyor.
 
Program, Moğolistan Hükümeti başta vergi politikası dahil olmak üzere İstihdam Politikası ve Kamu Maliyesi Yönetimi (KMY) sektörlerinde reformların uygulanmasını destekleyecektir. İstihdam edilebilirlik becerilerini geliştirmeye, insana yakışır iş ve kayıtlı istihdamı teşvik etmeye, yerel kaynakları harekete geçirmeye, harcama etkinliğini artırmaya ve devlet ve devlet dışı aktörlerin KMY'yi denetleme yeteneğini güçlendirmeye yardımcı olacaktır.
 
Ödemeler, özel teknik yardımla tamamlanan sabit ve değişken dilimlerle gerçekleşecektir. Önümüzdeki 4 yıl içinde AB, 43,0 milyon avro bağış verecek. Bu programın bir parçası olarak AB, 7,4 milyon avroluk teknik yardım projesi sunmak için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü ile ortaklık yapıyor. Raporda, bütçenin şeffaflığı ve gözetimi ile madencilik dışı sektörlerde gençler ve engelliler için istihdam yaratılması üzerinde durulacak.
 
Moğolistan'daki ilk AB Bütçe Destek programıdır. Eylem, dört yılda 50,8 milyon Euro'luk bir İstihdam Sektör Reformu Bütçe Desteğidir. 2014-2020 Çok Yıllı Gösterge Programı'nın (MIP) iki sektöründe geçmiş ve devam eden AB projelerinin başarılarına dayanarak gelirlerin yönetimini güçlendirmek ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek üzerine kurulmuştur.

Kaynak: https://news.mn/en/792718/
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği