Çin-Moğolistan Sınır Limanından Geçen Yük Trenlerinde Büyük Artış Görüldü

07 Aralık 2020

Bu yılın ilk 11 ayında yerel demiryolu işletmecisine göre, Kuzey Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'ndeki Erenhot (Erlian) sınır limanından geçen Çin-Avrupa yük treni geçtiğimiz yıla göre yüzde 53,4 artarak toplam 2.158 yük trenine ulaştı.
 
China Railway Hohhot Group'a göre, bu dönemde giden trenlerin sayısı yıllık yüzde 54,3 artışla 1.023 olurken, gelen tren sayısı yüzde 52,6 artışla 1.135 olarak kaydedildi.
 
Erenhot'un demiryolu departmanı, Çin-Avrupa yük treni hizmetinin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için, başlangıçta tomruk ve demir cevheri elleçlemesi için kullanınılan dökme yük alanının bir kısmını, trenler için konteyner yeniden yükleme alanlarına dönüştürdü. Tren yeniden yükleme ve elleçleme kapasiteleri yaklaşık yüzde 30 arttı.
 
2011 yılında başlatılan Çin-Avrupa kargo demiryolu taşımacılığı hizmeti, Çin ile programa katılan ülkeler arasındaki ticareti artırmak için Kuşak ve Yol Girişimi'nin önemli bir parçası olarak kabul ediliyor. Yeni koronavirüs pandemisinin ortasında, bu hizmet güvenilir bir ulaşım kanalı olmaya devam ediyor.
 
Erenhot Limanı, Çin ve Moğolistan sınırındaki en büyük kara limanıdır. Şimdiye kadar bu kara limanı üzerinden Çin-Avrupa yük trenlerinin 42 güzergahı bukunmaktadır.

 
Kaynak: http://www.xinhuanet.com/english/2020-12/03/c_139560992.htm  
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği