Moğol şoförler artık 16 ülkeye taşımacılık yapabilecekler

15 Ocak 2020

Moğolistan Yol ve Ulaşım Kalkınma Bakanlığı, Moğol şoförlerin artık dünyanın 16 ülkesine taşımacılık yapabilme fırsatına eriştiğini bugün düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

Moğolistan Yol ve Ulaşım Kalkınma Bakanlığı, 2016 yılından beri AB ülkeleri ile uluslararası karayolu taşımacılığının geliştirilmesinde konusunda aktif çalışmalar yapmıştır. Bunun sonucunda daha yeni Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Slovakya gibi 7 ülkeden uluslararası kara taşımacılığı izinleri alındı.

Böylece nakliye yapan Moğol şoförler Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, Kore Halk Cumhuriyeti, Belarus, Letonya, Macaristan, Türkiye, Litvanya, Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Slovakya’ya taşımacılık yapabilme imkanına kavuşmuştur.

Nakliye firmalar için istenen şartlar:

  • Çin topraklarında istenen şartlara göre Euro-4 ve daha yüksek ekolojik standartları karşılayan araçlarla, gümrük akreditasyonlu taşıyıcılar bu anlaşma dahilinde taşımacılık yapabilecek.
  • Ulusal Karayolu Taşımacılığı Merkezi'nden taşımacılık lisans belgesi alınacak. Ayrıca, Yol ve Ulaşım Kalkınma Bakanlığı, uluslararası ticareti kolaylaştırmak amacıyla 2019 yılında Moğolistan Hükümeti ve Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasındaki taşımacılık anlaşmasının uygulanmasına ilişkin ÇHC Ulaştırma Bakanlığı ile imzaladıkları Protokolü revize etmiştir.

Güncellenen protokol sayesinde, Moğol veya Çin taşıyıcıların kendi araçları ile Moğolistan, Çin ve üçüncü ülkelerde kayıtlı yarı römork ile Moğolistan – Çin arasında taşımacılık yapabileceklerdir.

Kaynak: https://eguur.mn/62365/

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği